Saal 2 – SD Video

Formats


Use a Desktop-Player!

Browsers and Video doesn't go together well, even in 2014 and especially when it's live. So for your best viewing-experience please use a Desktop-Player like VLC or mplayer.


Directlinks (RTMP)

Directlinks (HLS)

Directlinks (WebM)

now

11:00  –  11:30  in  Saal 1

31C3 Opening Event

by erdgeist, Geraldine de Bastion

11:30  –  12:30  in  Saal 1

31C3 Keynote

by alecempire

15 minutes pause

12:45  –  13:45  in  Saal 1

„Wir beteiligen uns aktiv an den Diskussionen“

by Martin Haase/maha

15 minutes pause

14:00  –  15:00  in  Saal 1

SCADA StrangeLove: Too Smart Grid in da Cloud

by Sergey Gordeychik, Aleksandr Timorin

60 minutes pause

16:00  –  17:00  in  Saal 1

Practical EMV PIN interception and fraud detection

by Andrea Barisani

15 minutes pause

17:15  –  18:15  in  Saal 1

SS7: Locate. Track. Manipulate.

by Tobias Engel

15 minutes pause

18:30  –  19:30  in  Saal 1

Mobile self-defense

by Karsten Nohl

60 minutes pause

20:30  –  21:30  in  Saal 1

Ich sehe, also bin ich ... Du

by starbug

15 minutes pause

21:45  –  22:45  in  Saal 1

ECCHacks

by djb, Tanja Lange

15 minutes pause

23:00  –  00:00  in  Saal 1

Crypto Tales from the Trenches

by Nadia Heninger, Julia Angwin, Laura Poitras, Jack Gillum

00:00  –  02:15  in  Saal 1

Citizenfour

by Laura Poitras

Daychange from Day 1 to 2

11:30  –  12:30  in  Saal 1

Switches Get Stitches

by Eireann Leverett

15 minutes pause

12:45  –  13:45  in  Saal 1

Beyond PNR: Exploring airline systems

by saper

15 minutes pause

14:00  –  15:00  in  Saal 1

Security Analysis of Estonia's Internet Voting System

by J. Alex Halderman

60 minutes pause

16:00  –  16:30  in  Saal 1

Safer playing with lasers

by Sarah

15 minutes pause

16:45  –  17:15  in  Saal 1

Iridium Pager Hacking

by Sec, schneider

15 minutes pause

17:30  –  18:00  in  Saal 1

Information Control and Strategic Violence

by Anita Gohdes

15 minutes pause

18:15  –  18:45  in  Saal 1

Vor Windows 8 wird gewarnt

by ruedi

15 minutes pause

19:00  –  19:30  in  Saal 1

»Hard Drive Punch«

by Aram Bartholl

60 minutes pause

20:30  –  21:30  in  Saal 1

Reconstructing narratives

by Jacob, Laura Poitras

15 minutes pause

15 minutes pause

23:00  –  23:30  in  Saal 1

The Matter of Heartbleed

by Zakir Durumeric

15 minutes pause

00:15  –  01:45  in  Saal 1

Fnord News Show

by frank, Fefe

Daychange from Day 2 to 3

11:30  –  12:30  in  Saal 1

Freedom in your computer and in the net

by Richard Stallman

15 minutes pause

12:45  –  15:00  in  Saal 1

Jahresrückblick des CCC

by Frank Rieger, erdgeist, Linus Neumann, heckpiet, Constanze Kurz

60 minutes pause

16:00  –  17:00  in  Saal 1

Deine Rechte sind in diesen Freihandelsabkommen nicht verfügbar

by Katharina Nocun

15 minutes pause

17:15  –  18:15  in  Saal 1

DP5: PIR for Privacy-preserving Presence

by Ian Goldberg, George Danezis, Nikita Borisov

15 minutes pause

18:30  –  19:30  in  Saal 1

Thunderstrike: EFI bootkits for Apple MacBooks

by Trammell Hudson

60 minutes pause

20:30  –  21:00  in  Saal 1

IFG – Mit freundlichen Grüßen

by Stefan Wehrmeyer

15 minutes pause

21:15  –  21:45  in  Saal 1

The Magical Secrecy Tour

by Leslie Dunton-Downer

15 minutes pause

22:00  –  22:30  in  Saal 1

The Perl Jam: Exploiting a 20 Year-old Vulnerability

by Netanel Rubin

15 minutes pause

22:45  –  23:15  in  Saal 1

UNHash - Methods for better password cracking

by Tonimir Kisasondi

15 minutes pause

23:30  –  00:00  in  Saal 1

Infocalypse now: P0wning stuff is not enough

by Walter van Holst

15 minutes pause

00:15  –  02:15  in  Saal 1

Googlequiz – 2015er Edition

by Jöran Muuß-Merholz, Ralf Appelt, Blanche Fabri, it4n6

Daychange from Day 3 to 4

12:45  –  13:45  in  Saal 1

Why are computers so @#!*, and what can we do about it?

by Peter Sewell

15 minutes pause

14:00  –  15:00  in  Saal 1

State of the Onion

by Jacob, arma

60 minutes pause

16:00  –  17:00  in  Saal 1

Paypals War on Terror

by the_no, absolem

15 minutes pause

17:15  –  18:15  in  Saal 1

Security Nightmares

by frank, Ron

15 minutes pause

18:30  –  19:30  in  Saal 1

31C3 Closing Event

by tomate, dodger

12:45  –  13:45  in  Saal 2

Trustworthy secure modular operating system engineering

by hannes, David Kaloper

15 minutes pause

14:00  –  15:00  in  Saal 2

Mit Kunst die Gesellschaft hacken

by Stefan Pelzer, Philipp Ruch

60 minutes pause

16:00  –  17:00  in  Saal 2

Revisiting SSL/TLS Implementations

by Sebastian Schinzel

15 minutes pause

17:15  –  18:15  in  Saal 2

Glitching For n00bs

by exide

15 minutes pause

18:30  –  19:30  in  Saal 2

Rocket science – how hard can it be?

by David Madlener, Sean

60 minutes pause

20:30  –  21:30  in  Saal 2

Space Hacker

by Karsten Becker, Robert

15 minutes pause

21:45  –  22:45  in  Saal 2

AMD x86 SMU firmware analysis

by Rudolf Marek

15 minutes pause

Daychange from Day 1 to 2

11:30  –  12:30  in  Saal 2

From Computation to Consciousness

by Joscha

15 minutes pause

12:45  –  13:45  in  Saal 2

Tell no-one

by James Bamford

15 minutes pause

14:00  –  15:00  in  Saal 2

Cyber Necromancy

by Joseph Tartaro, Matthew Halchyshak

60 minutes pause

16:00  –  16:30  in  Saal 2

Das Transparenzportal Hamburg

by Lothar Hotz

15 minutes pause

16:45  –  17:15  in  Saal 2

Krypto für die Zukunft

by ruedi

15 minutes pause

17:30  –  18:00  in  Saal 2

Forging the USB armory

by Andrea Barisani

15 minutes pause

18:15  –  18:45  in  Saal 2

Privacy and Consumer Markets

by Reuben Binns

15 minutes pause

19:00  –  20:00  in  Saal 2

The Invisible Committee Returns with "Fuck Off Google"

by Anonymous member of Tarnac Solidarity Committee, tarnac nine

30 minutes pause

20:30  –  21:30  in  Saal 2

Attacks on UEFI security, inspired by Darth Venamis's misery and Speed Racer

by Rafal Wojtczuk, Corey Kallenberg

15 minutes pause

21:45  –  22:45  in  Saal 2

Inside Field Station Berlin Teufelsberg

by Bill Scannell

15 minutes pause

23:00  –  00:00  in  Saal 2

Doing right by sources, done right

by Sarah Harrison, Grace North

Daychange from Day 2 to 3

11:30  –  12:30  in  Saal 2

NSA Points of Presence in AT

by Erich Moechel

15 minutes pause

12:45  –  13:45  in  Saal 2

Let's build a quantum computer!

by Andreas Dewes

15 minutes pause

14:00  –  15:00  in  Saal 2

Correcting copywrongs

by Julia Reda

60 minutes pause

16:00  –  17:00  in  Saal 2

EMET 5.1 - Armor or Curtain?

by René Freingruber

15 minutes pause

17:15  –  18:15  in  Saal 2

What Ever Happened to Nuclear Weapons?

by Michael Büker

15 minutes pause

18:30  –  19:30  in  Saal 2

The Maker movement meets patent law

by Natalia Lukaszewicz

60 minutes pause

20:30  –  21:00  in  Saal 2

Living Drones

by Anja Drephal

15 minutes pause

21:15  –  21:45  in  Saal 2

Computer Science in the DPRK

by Will Scott

15 minutes pause

22:00  –  22:30  in  Saal 2

Trackography

by Maria Xynou, Claudio ࿓ vecna

15 minutes pause

22:45  –  23:15  in  Saal 2

MegaCode to facility gates

by Kévin Redon

15 minutes pause

23:30  –  00:00  in  Saal 2

Snowden Effect vs. Privacy Paradox

by Matthias Herz, Michael Johann

Daychange from Day 3 to 4

11:30  –  12:30  in  Saal 2

Low Cost High Speed Photography

by polygon

15 minutes pause

12:45  –  13:45  in  Saal 2

Attribution revolution

by Jonas Öberg

15 minutes pause

14:00  –  15:00  in  Saal 2

Let's Encrypt

by Seth Schoen

60 minutes pause

16:00  –  17:00  in  Saal 2

Now I sprinkle thee with crypto dust

by Ryan Lackey, Andres Erbsen, Jurre van Bergen, Ladar Levison, equinox, Daniel Ziegler

15 minutes pause

17:15  –  18:15  in  Saal 2

Tor: Hidden Services and Deanonymisation

by Dr Gareth Owen

12:45  –  13:45  in  Saal G

3D Casting Aluminum

by Julia Longtin

15 minutes pause

14:00  –  15:00  in  Saal G

Reproducible Builds

by Mike Perry, Seth Schoen, Hans Steiner

60 minutes pause

16:00  –  17:00  in  Saal G

osmo-gmr: What's up with sat-phones ?

by Sylvain Munaut

15 minutes pause

17:15  –  18:15  in  Saal G

Mein Bot, der Kombattant

by josch, arche3000

15 minutes pause

18:30  –  19:30  in  Saal G

10 Jahre OpenStreetMap

by Thomas Skowron, ubahnverleih

60 minutes pause

20:30  –  21:30  in  Saal G

Code Pointer Integrity

by gannimo

15 minutes pause

21:45  –  22:45  in  Saal G

The Cloud Conspiracy 2008-2014

by Caspar Bowden

15 minutes pause

23:00  –  00:00  in  Saal G

From Maxwell to antenna arrays

by Friederike

Daychange from Day 1 to 2

11:30  –  12:30  in  Saal G

Why is GPG "damn near unusable"?

by Arne Padmos

15 minutes pause

12:45  –  15:00  in  Saal G

Lightning Talks Day 2

by gedsic

60 minutes pause

16:00  –  16:30  in  Saal G

GIFs: Tod eines Mediums. Und sein Leben nach dem Tod.

by Felix Mütze

15 minutes pause

16:45  –  17:15  in  Saal G

Finding the Weak Crypto Needle in a Byte Haystack

by Ben H.

15 minutes pause

17:30  –  18:00  in  Saal G

Hacking Ethics in Education

by Jeroen van der Ham

15 minutes pause

18:15  –  18:45  in  Saal G

Global Civil Society Under Attack

by Michael Carbone

15 minutes pause

19:00  –  19:30  in  Saal G

Internet of toilets

by tbsprs

60 minutes pause

20:30  –  21:30  in  Saal G

Mining for Bugs with Graph Database Queries

by fabs

15 minutes pause

21:45  –  22:45  in  Saal G

net neutrality: days of future past?

by Rejo Zenger, Thomas Lohninger

15 minutes pause

23:00  –  00:00  in  Saal G

Traue keinem Scan, den du nicht selbst gefälscht hast

by David Kriesel

Daychange from Day 2 to 3

11:30  –  12:30  in  Saal G

Security Analysis of a Full-Body X-Ray Scanner

by Eric Wustrow, Hovav Shacham

15 minutes pause

12:45  –  15:00  in  Saal G

Lightning Talks Day 3

by Theresa

60 minutes pause

16:00  –  17:00  in  Saal G

CAESAR and NORX

by Philipp Jovanovic, aumasson

15 minutes pause

17:15  –  18:15  in  Saal G

Source Code and Cross-Domain Authorship Attribution

by Aylin, greenie, Rebekah Overdorf

15 minutes pause

18:30  –  19:30  in  Saal G

"Exploit" in theater

by cyphunk / nathan fain

60 minutes pause

20:30  –  21:00  in  Saal G

Axoloti

by Johannes Taelman

15 minutes pause

21:15  –  21:45  in  Saal G

Eye Wear Computing

by Kai Kunze

15 minutes pause

22:00  –  22:30  in  Saal G

Automatically Subtitling the C3

by timobaumann, Arne Köhn

15 minutes pause

22:45  –  23:15  in  Saal G

The Machine To Be Another

by BeAnotherLab

15 minutes pause

23:30  –  00:00  in  Saal G

Higher-Dimensional Geometry and Fractals

by Magnus

Daychange from Day 3 to 4

11:30  –  12:30  in  Saal G

Podcasting with Podlove

by Tim Pritlove

15 minutes pause

12:45  –  15:00  in  Saal G

Lightning Talks Day 4

by breakthesystem

60 minutes pause

16:00  –  17:00  in  Saal G

31C3 Infrastructure Review

by Leon

15 minutes pause

17:15  –  18:15  in  Saal G

Telescope Making

by Madonius

12:45  –  13:45  in  Saal 6

Personal Tracking Devices and Online Identity

by Silvia

15 minutes pause

14:00  –  15:00  in  Saal 6

Let’s build our own personalized open textile production line

by Hong Phuc Dang

60 minutes pause

16:00  –  17:00  in  Saal 6

How I Learned to Stop Reinventing and Love the Wheels

by Andreas Bihlmaier

15 minutes pause

17:15  –  18:15  in  Saal 6

The eXperimental Robot Project

by Norbert Braun, darthrake

15 minutes pause

18:30  –  19:30  in  Saal 6

Jugend hackt

by Fiona Krakenbürger, Maria Reimer, Philipp Kalweit, Max Nagy , Lukas, Nico

60 minutes pause

20:30  –  21:30  in  Saal 6

Towards General Purpose Reconfigurable Computing on Novena

by stars, Andy Isaacson

15 minutes pause

21:45  –  22:45  in  Saal 6

(In)Security of Mobile Banking

by ericfiliol, Paul Irolla

15 minutes pause

23:00  –  00:00  in  Saal 6

SS7map : mapping vulnerability of the international mobile roaming infrastructure

by Laurent Ghigonis, Alexandre De Oliveira

Daychange from Day 1 to 2

11:30  –  12:30  in  Saal 6

Uncaging Microchips

by Peter Laackmann, Marcus Janke

15 minutes pause

12:45  –  13:45  in  Saal 6

Serenität – Anleitung zum Glücklichsein

by Elektra, Andrea Behrendt - read & delete

15 minutes pause

14:00  –  15:00  in  Saal 6

Programming with dependent types in Idris

by raichoo

60 minutes pause

16:00  –  16:30  in  Saal 6

The automobile as massive data gathering source and the consequences for individual privacy

by Jimmy Schulz, Dr. Rüdiger Hanig

15 minutes pause

16:45  –  17:15  in  Saal 6

Long war tactics

by Sacha van Geffen

15 minutes pause

17:30  –  18:00  in  Saal 6

Mr Beam goes Kickstarter

by Teja Philipp, Philipp Engel

15 minutes pause

18:15  –  18:55  in  Saal 6

Open-BCI DIY-Neuroscience Maker-Art Mind-Hacking

by MeTaMiNd EvoLuTioN

5 minutes pause

19:00  –  19:30  in  Saal 6

Blow Stuff Up With Your Brain

by merlin (Alex Glowaski)

60 minutes pause

20:30  –  21:30  in  Saal 6

Preserving arcade games

by Ange Albertini

15 minutes pause

21:45  –  22:45  in  Saal 6

Too Many Cooks - Exploiting the Internet-of-TR-069-Things

by Lior Oppenheim, Shahar Tal

15 minutes pause

23:00  –  00:00  in  Saal 6

Superheroes Still Need Phoneboxes

by Ben Dalton

Daychange from Day 2 to 3

11:30  –  12:30  in  Saal 6

Why do we need an open food information platform

by Alexis

15 minutes pause

12:45  –  13:45  in  Saal 6

Damn Vulnerable Chemical Process

by Marmusha

15 minutes pause

14:00  –  15:00  in  Saal 6

Funky File Formats

by Ange Albertini

60 minutes pause

16:00  –  17:00  in  Saal 6

The Only Thing We Know About Cyberspace Is That Its 640x480

by olia lialina

15 minutes pause

17:15  –  18:15  in  Saal 6

Die Krise der Bilder ist die Krise der Politik

by Mareike Foecking

15 minutes pause

18:30  –  19:30  in  Saal 6

ES GIBT VIEL ZU TUN - HAU'N WIR AB.

by Robert Verch, Eva Olivin

60 minutes pause

20:30  –  21:00  in  Saal 6

Agri-tech and the Arts: From Barns to D-Space

by Richard Marggraf Turley

15 minutes pause

21:15  –  23:30  in  Saal 6

The Time is Right

by c-atre

Daychange from Day 3 to 4

11:30  –  12:30  in  Saal 6

The rise and fall of Internet voting in Norway

by Tor E. Bjørstad

15 minutes pause

12:45  –  13:45  in  Saal 6

Diamonds are a quantum computer’s best friend

by Nicolas Wöhrl

135 minutes pause

16:00  –  17:00  in  Saal 6

Virtual Machine Introspection

by Tamas K Lengyel, Thomas Kittel